TOT ESTÀ PER FER, TOT ÉS POSSIBLE

QUE NINGÚ ES PENSI QUE DESPRÈS DE L’APROVACIÓ INICIAL PER PART DE L’AJUNTAMENT DE LA GARRIGA JA NO HI HA RES A FER, ANS AL CONTRARI, ESTÀ ALLÀ ON VOLÍEM.

S’està treballant a nivell administratiu i preparant l’actuació judicial, si escau.

Però cal que seguim fer-nos sentir i que tant els Tamayo com els polítics de la Garriga sàpiguen que continuarem pressionant fins impedir que és faci la incineradora.

dilluns, 7 de desembre del 2009

QUÈ HI HA AL DARRERA D'AQUESTA INCINERADORA??



Convidem a tothom, que vulgui manifestar el seu rebuig a la planta de biomassa projectada a la Garriga, a reunir-nos cada dissabte, i en silenci, entre les 19 i les 19:30 h. a la Plaça de l'Esglèsia de la Garriga amb el lema......

Què hi ha al darrera d’aquesta incineradora?

Que..... després que metges de diverses especialitats i científics especialistes en temes de contaminació i salut, ens asseguren que aquest projecte no és recomanable per a la salut de la població, i no s’atura aquesta planta?

Que..... malgrat els informes ens diuen que no és recomanable ubicar aquesta planta a menys de 4 km de qualsevol població, degut a l’alta contaminació en aquest perímetre, es segueixi, implacablement, tirant endavant, amb tossudesa, aquest projecte?

Que..... el projecte no contempla ni el número d’empleats, ja que és una planta amb possibilitats altament mecanitzades?

Que..... no hi hagi cap pla forestal a mig termini que justifiqui la incineració de 60.000.000 de quilos/any, quan des del Sr. Carles Vilaseca, no ha parat de vendre el projecte com a ecològic per el manteniment dels boscos de les nostres contrades.

Que..... justifiqui, saltant-se les normes, una modificació del POUM…..en favor d’un projecte privat?

Que..... perquè el NOU9, del Vallès Oriental, dirigit pel Sr. Pep Mas, de La Garriga, des de fa dos anys no ha parat de cantar-nos les excel·lències de dita planta, com si es tractés d’un “xalet d’estiueig”?

Que..... perquè la majoria dels regidors d’aquest ajuntament hi estan a favor, fent-se responsables de les futures conseqüències per a la salut de la població, o almenys, no s’hi han mostrat decididament en contra?

Que..... perquè no hi hagi una garantia del que s’hi vol incinerar, quan el pla d’incineració permet que cada 8 anys es pugui redefinir, què s’hi vol incinerar en aquesta planta?

Que..... que no es contempli cap projecte d’aprofitament de l’escalfor, que aquesta genera, en favor de La Garriga?

Que..... bo i tot el que hem exposat, no s’accepti que La Garriga deixa, per sempre, el territori hipotecat al voltant d’aquest projecte, i perd la seva vàlua com a espai de qualitat mediambiental.


Per aquests motius, i d’altres més, és pel que us convoquem a tota la població a reunir-nos a la plaça de l’ajuntament de La Garriga, cada dissabte, des de les 7, durant mitja hora, fins a 2/4 de 8 del vespre, fins que no ens assegurin que aquesta planta en concret no es construirà.

PLATAFORMA ANTI INCINERADORA DEL CONGOST