TOT ESTÀ PER FER, TOT ÉS POSSIBLE

QUE NINGÚ ES PENSI QUE DESPRÈS DE L’APROVACIÓ INICIAL PER PART DE L’AJUNTAMENT DE LA GARRIGA JA NO HI HA RES A FER, ANS AL CONTRARI, ESTÀ ALLÀ ON VOLÍEM.

S’està treballant a nivell administratiu i preparant l’actuació judicial, si escau.

Però cal que seguim fer-nos sentir i que tant els Tamayo com els polítics de la Garriga sàpiguen que continuarem pressionant fins impedir que és faci la incineradora.

diumenge, 10 de gener de 2010

CATALUNYA RADIO ENTREVISTA L'ALCALDESSA DE LA GARRIGA

Si voleu sentir l'entrevista, son aproximadament tres minuts, cliqueu aquest link i busqueu "el defensor de l'oient del 04.01.10."

http://catradio.cat/pcatradio/crItem.jsp?seccio=seccio&idint=2131

1) Li haurem de recordar a la senyora alcaldessa de la Garriga, sobre la paraula incinerar, que precisament per intentar evitar les connotacions negatives que hi ha en aquesta paraula i definició, el parlament espanyol va aprovar un Reial Decret, concretament "el RD 653/03 del 30 de mayo sobre incineración de residuos" que intenta contradir el que diu la ciència i determina que segons el combustible que una planta industrial crema aquesta planta és o no una incineradora.

També volem recordar-li que a la pag. 10 de l'informe de l'OGAU (al qual també vostè i el seu partit va presentar al·legacions encara no resoltes) al punt 9.3 sobre "Prescripcions i condicions referents a la gestió de residus" diu textualment "Les condicions de funcionament de la instal·lació d'incineració de residus hauran de donar compliment al RD 653/2003, sobre incineració de residus i en especial pel què fa a: Condicions d'incineració: la temperatura dels gasos de combustió serà superior a 850º ..."

Eufemísticament se li pot donar el nom que vostè vulgui però no deixarà mai de ser una incineradora.

2) També li hem de recordar i afirmar que NO hi ha cap pla forestal que garanteixi el subministrament de biomassa forestal durant el propers 25 anys de funcionament de la planta, en un radi de 50 km tal com diuen els experts per tal de mantenir l'equilibri mediambiental en les emissions de CO2 (si la biomassa forestal ve de més lluny l'equilibri es trenca, i es produiria més CO2 de l'acumulat, a través de la fotosíntesi, en la biomassa que arribi a la planta).

CASSOLADA DAVANT L'AJUNTAMENT DE LA GARRIGAÈXIT DE LA CASSOLADA EN PROTESTA PER L'APROVACIÓ AL PLE DE LA GARRIGA DE LA MODIFICACIÓDEL PLA GENERAL QUE OBRE LES PORTES A LA CONSTRUCCIÓ DE LA INCINERADORA DE BIOMASSA.
TOT I L'APROVACIÓ, LA PLATAFORMA ANTIINCINERADORA DEL CONGOST CONTINUARÀ TREBALLANT SOCIAL, ADMINISTRATIVA I JURÍDICAMENT, PERQUE LA POSSIBLE CONSTRUCCIÓ DE LA INCINERADORA DE BIOMASSA NO ES DUGUI A TERME.
Desprès que al ple de l'ajuntament de la Garriga, amb els vots favorables de CIU, PSC, ERC, EiLG i PP, aprovés la modificació puntual del Pla General, l'avançament del Pla Parcial i el conveni amb el Grup d'Empreses Tamayo, tot en un sol punt, s'obre una nova etapa en el procés administratiu per a la possible construcció de la incinedora.
En primer lloc, des de la PLATAFORMA ANTIINCINERADORA DEL CONGOST, volem felicitar als grups polítics municipals d'ICV, GIG i al regidor no adscrit d'UDC, Frederic Moreno, pel seu acte de responsabilitat cap els seus veïns de la Garriga, l'Ametlla, el Figaró i les Franqueses, en oposar-se amb el seu vot a la construcció d'aquesta incineradora.
Cal també destacar, l'esforç i la presència de més 150 veïns de les 4 poblacions, que durant les tres hores que va durar el ple suportat un fred intens, han deixat palès el seu rebuig a la construcció de la incineradora i la decisió de l'Ajuntament a través d'una sonora cassolada.
Ens hem de felicitar tots, la cassolada convocada davant l'Ajuntament ha estat un èxit.
A partir d'ara, s'obre una altra etapa que la Plataforma Antiincineradora del Congost, després del suport rebut, inicia amb energies renovades. El clar rebuigsocial, la manca de transparència en tot el procés administratiu, l'afectació a la salut de les persones i al medi ambient ens portem a continuar treballant, perque estem segurs que la implantació d'aquesta incineradora és perjudicial pels interessos socials, sanitaris, mediambientals i econòmics, de les persones que vivim a l'Ametlla del Vallès, el Figaró, les Franqueses del Vallès i la Garriga.
Des de la Plataforma, ja anunciem que presentarem al·legacions a l'acord del Ple i continuarem amb les accions de protesta per reflectir el rebuig social a la instal·lació de la planta incineradora. Però si després de totes aquestes accions socials i administratives, el grups polítics municipals que s'han mostrat favorables a la incineradora, continuen amb el mateix criteri, no dubtarem en posar en marxa els procediments judicials que considerem oportuns.
Per tant volem transmetre als veïns, entitats i empreses que ens han donat suport fins ara, que res no s'ha acabat, simplement ha canviat el terreny de joc. Fins ara les nostres actuacions, denúncies i informes (mèdics, urbanístics i jurídics) eran preventives, ara davant la resolució de l'Ajuntament de la Garriga deixen de tenir aquest caire per ser, ara, tractades per l'organisme judicial que pertoqui.
EL NOSTRE REBUIG A LA INCINERADORA DE BIOMASSA CONTINUA INTACTE. Continuarem treballant per aturar la seva possible construcció.