TOT ESTÀ PER FER, TOT ÉS POSSIBLE

QUE NINGÚ ES PENSI QUE DESPRÈS DE L’APROVACIÓ INICIAL PER PART DE L’AJUNTAMENT DE LA GARRIGA JA NO HI HA RES A FER, ANS AL CONTRARI, ESTÀ ALLÀ ON VOLÍEM.

S’està treballant a nivell administratiu i preparant l’actuació judicial, si escau.

Però cal que seguim fer-nos sentir i que tant els Tamayo com els polítics de la Garriga sàpiguen que continuarem pressionant fins impedir que és faci la incineradora.

dimarts, 21 de juliol del 2009

PUBLICAT EL 3 DE JULIOL

Cuando el rio suena…..

Fa uns quants dies que ens estan arribant informacions, des de diferents mitjans, que afegeixen molt mes dubtes a la instal·lació de la incineradora de la Garriga,
En el diari Avui, amb data 03/03/09, Joan Boix, conseller delegat de la principal serradora de Catalunya, afirma que la biomassa de França es un 30% o un 40% més barata i que amb aquestes condicions serà difícil que hi hagi incentius per recollir arbres aquí, a Catalunya.
Posteriorment ens assabentem que l’empresa Tamayo vol instal·lar una altra incineradora a Berga. En un article al Regió7, amb data 06/02/09, Carles Vilaseca, soci de Rebrot i Paisatge, explica que estan tramitant la instal·lació d’una incineradora de la mateixa capacitat que la de la Garriga, també diu que es farà al costat d’una depuradora, propietat d’un soci de Rebrot i Paisatge, Ramon Codina, i que hi pensen assecar llots de la depuradora. Finalment reconeixen que les incineradores contaminen.
El passat dia 22 de juny, es va celebrar a Sant Celoni un debat sobre la biomassa; els ponents eren, entre altres, Carles Vilaseca (Tamayo), Jordi Bartrolí, de la UAB. Hi varen assistir veïns de els Gorgs i membres de la Plataforma, i ens vàrem assabentar que Rebrot i Paisatge vol instal·lar una incineradora a el Baix Empordà, concretament a Albons, en aquest cas també al costat d’una depuradora. També varen explicar que a Portugal s’està incinerant biomassa importada d’Alemanya. Curiós, oi? A Portugal, biomassa de Alemanya?
Durant el debat, un veí de els Gorgs va fer una pregunta a Jordi Bartrolí, professor de química a la UAB:
" A quina distància dels habitatges hauria d’ estar una planta incineradora de biomassa?
Va donar-hi voltes i voltes i va dir:
" Crec que no li he contestat, la veritat”.
En acabar la conferencia, un grup s’hi va apropar i li varen recriminar la seva poca claredat. Va dir que sí, que era veritat que les incineradores de biomassa contaminen, però que això no ho podia dir públicament. A partir d’aquí, ens sorgeixen molts interrogants i moltes preguntes.
Si la biomassa es molt més barata a França, Alemanya, etc., qué faran les empreses privades? El mes raonable és que busquin el millor preu, per tant el raonament que netejaran els boscos de Catalunya no s’aguanta. Algú ha donat ordres a persones qualificades per tal que no diguin que aquestes instal·lacions contaminen? ¿Com pot ser que la Generalitat, i concretament el Departament de Medi Ambient, el senyor Baltasar, està informant favorablement sobre la instal·lació d’aquestes incineradores, sense tenir en compte els advertiments de l’OMS, referent als perjudicis greus per la salut i recomanen allunyar-les del nucli urbà com a mínim 5 Km.? Com és que Portugal està cremant biomassa d’Alemanya, i França té excedents que ven a Espanya. Si aquest sistema es tan fabulós, per què Alemanya i França no aprofiten aquests recursos per instal·lar noves incineradores? No deu ser que a Europa no volen incineradores de biomassa perquè contaminen, i pretenen fer amb la biomassa el mateix que amb l’engreix dels porcs, que ens els porten a Catalunya i Portugal perquè Europa no vol la merda que produeixen?
Es una casualitat que col·loquin les incineradores al costat de les depuradores? No deu ser que amb la pantalla de la biomassa, pensen cremar llots de depuradora d’una manera encoberta? Ens consta que el govern no sap què fer-ne, dels llots i els resulta un gran problema desfer-se’n.
Massa dubtes, molta manipulació, poca claredat, i una gran dosi de irresponsabilitat política.
Plataforma antiincineradora del Congost