TOT ESTÀ PER FER, TOT ÉS POSSIBLE

QUE NINGÚ ES PENSI QUE DESPRÈS DE L’APROVACIÓ INICIAL PER PART DE L’AJUNTAMENT DE LA GARRIGA JA NO HI HA RES A FER, ANS AL CONTRARI, ESTÀ ALLÀ ON VOLÍEM.

S’està treballant a nivell administratiu i preparant l’actuació judicial, si escau.

Però cal que seguim fer-nos sentir i que tant els Tamayo com els polítics de la Garriga sàpiguen que continuarem pressionant fins impedir que és faci la incineradora.

diumenge, 7 de juny del 2009

CARTA OBERTA AL CONSORCI PER A LA DEFENSA DEL RIU CONGOST

Carta oberta al Consorci per a la defensa del riu Besòs (Capítol II)

PROJECTE D’INCINERADORA A LA GARRIGA, contrapunt a:
Recuperació del riu Congost, un espai de National Geographic.


En primer lloc, volem felicitar-vos pel treball que esteu portant a terme en la recuperació de la Conca del Besos i concretament la zona entre La Garriga i LLerona, creiem que s’ha fet una bona feina, una prova del que us estem dient la podeu tenir qualsevol dia, sobretot si es festiu, en el tram que va de Granollers a la Garriga, podreu comprovar la quantitat de gent que hi ha en el mirador observant les aus, fent esport, gaudint amb la família o simplement passejant i el mes important, els comentaris favorables que unànimement es fan, sembla un espai de National Geographic.

Però el contrapunt el trobem en el projecte de instal·lació d’una planta de cogeneració d’energia on, en principi, han de cremar anualment 60.000 tones de biomassa forestal. Això es faria en el sector anomenat B-8 de la Garriga, on el Grup d’empreses Tamayo desenvolupa la seva activitat. Limita amb la zona natural protegida de la Xarxa Natura 2000 del riu Congost i està, aproximadament, a uns 300 metres de zona de nidació d’aus protegides.

Paràgraf extret de la aprovació definitiva projecte de la Xarxa Natura 2000 “Els articles 12 i 13 estableixen un sistema de protecció rigorosa per a les espècies llistades en l’annex IV” Aquests articles es refereixen concretament a les aus que estan nidant, en el riu Congost a la zona compresa entre LLerona i La Garriga.

Aquest tipus d’indústria està considerada com a molesta i contaminant. Amb les emissions i partícules que emetran les xemeneies 24 hores al dia durant 330 dies a l’any a una temperatura de 150º, el soroll que farà la maquinaria que tritura la biomassa i l’increment del tràfic pesant fa que poguem afirmar amb rotunditat que afectarà l’ecosistema actual del seu entorn.

Es pot permetre una instal·lació d’aquest tipus, limitant una zona de protecció rigorosa?. No seria lògic crear al voltant dels límits de la Xarxa Natura 2000 una franja de seguretat mediambiental?

Demanem al Consorci que vetlli per aquestes actuacions, prescindint de les pressions que alguns partits polítics puguin estar fent.

A l’Ajuntament de la Garriga se li han fet arribar prou arguments per denegar la llicència ambiental de la planta de biomassa: informe de salut del Dr. Ferris, al·legacions realitzades pel gabinet d’advocats Roca Junyent i informes urbanístics on es demostra clarament que, des de un punt de vista mèdic, no és gens recomanable, i urbanísticament no seria legal col·locar aquest tipus d’instal·lació en el lloc on es pretén.










L’Ajuntament ha contestat a les al·legacions presentades dient que no les admeten per considerar-les extemporànies. Segons l’article 35 de la LRJ-PAC, de conformitat amb l’article 12 del text refós de la Llei d'urbanisme, aprovat per Decret legislatiu 1/2005, de 26 de juliol, és pública l’acció per exigir davant dels òrgans administratius el compliment de la legislació i del planejament urbanístic.

L’Ajuntament té l’obligació de valorar i argumentar la documentació presentada. I això no ho fet, simplement l’ha declarada fora de termini. Sense comentaris!!

També us volem fer saber que hem demanat a l’ACA (Agència Catalana d’Aigües) informació d’una suposada recuperació de terrenys del riu Congost per a poder encabir les instal·lacions projectades.

Des de la Plataforma Antiincineradora del Congost ens creiem amb l’obligació de comunicar a aquest Consorci tot aquest desgavell, per a que puguin prendre mesures efectives i que tota la magnífica feina que s’està fent no quedi en una operació de màrketing i maquillatge de les Administracions.

Atentament,


Plataforma Antiincineradora del Congost.