TOT ESTÀ PER FER, TOT ÉS POSSIBLE

QUE NINGÚ ES PENSI QUE DESPRÈS DE L’APROVACIÓ INICIAL PER PART DE L’AJUNTAMENT DE LA GARRIGA JA NO HI HA RES A FER, ANS AL CONTRARI, ESTÀ ALLÀ ON VOLÍEM.

S’està treballant a nivell administratiu i preparant l’actuació judicial, si escau.

Però cal que seguim fer-nos sentir i que tant els Tamayo com els polítics de la Garriga sàpiguen que continuarem pressionant fins impedir que és faci la incineradora.

diumenge, 7 de juny del 2009

COMPLIR LA LLEI ÉS DE BABAUS?

Complir la Llei és de babaus? Capítol I

Iniciem una sèrie d’articles amb la finalitat d’explicar els incompliments urbanístics en el projecte d’instal·lació d’una planta de biomassa a la Garriga. Anirem pas per pas, i a cada article us parlarem d’un tema. Ja us avançem que n’hi hauran uns quants.
Actualment a la zona on el grup d’empreses Tamayo té les seves instal·lacions, coneguda com a sector B-8 en el Pla Gral Urbanístic, s’hi estan realitzant diverses activitats industrials. En aquests moments les edificacions existents han superat 4 vegades l’edificabilitat permesa, segons el Pla General de la Garriga. Sí, sí! Ho han llegit bé, han superat el sostre edificable quasi un 300%. Ara, com que aquest regal de l’Ajuntament encara els sembla poc, en aquesta mateixa finca intenten situar-hi la planta de biomassa, però si tants sols calen uns milers de metres de res! Total, una minúcia.
Aquest fet ens obre molts interrogants, el primer, com és possible que una empresa hagi tingut aquest creixement descontrolat?, que hagi anat augmentant les seves instal·lacions com si fossin bolets? A l’ajuntament no consta que s’hagi fet cap inspecció, ni cap acta, ni cap revisió, més aviat sembla que quan passaven per davant del sector B-8 s’han dedicat a mirar cap a una altra banda per no veure el que estava passant, això ens fa recordar la recent sentència sobre les il·legalitats urbanístiques del Balneari Blancafort.
Propietaris de la Garriga, esteu d’enhorabona. Us felicitem perquè és possible que us toqui la loteria. Si es modifica el Pla General Urbanístic per encabir les instal·lacions de la planta de biomassa, els aconsellem, des de la Plataforma, demaneu a l’Ajuntament el mateix augment d’edificabilitat que hi ha al sector B-8. Senyors politics: “O juguem tots o estripem la baralla”.
Sembla que l’amnèsia pot afectar determinades persones, i és per això que els volem recordar que certes actuacions fora de la normativa, quan se sap que no es poden fer tenen un nom: PREVARICACIÓ.
L’empresa promotora del projecte ha manifestat la intenció de traslladar tota l’activitat existent, deixar el solar lliure i instal·lar la planta de biomassa. Segons asseguren els nostres tècnics (arquitectes urbanístics i enginyers) i el mateix Ajuntament, després de desenvolupar urbanísticament el sector, no hi ha prou metres edificables per encabir-hi el projecte, a menys que ... . Aquesta proposta ens crea un munt de dubtes i preguntes, però de moment ho deixarem aquí. D’aquest tema i d’altres, tindrem ocasió de parlar-ne en els propers articles.
La Plataforma Antiincineradora del Congost, tossuda i lluitadora, està disposada a arribar on calgui, a dir les coses pel seu nom i, possiblement un dels propers punts de trobada seran els jutjats.
Continuarà...hi ha moltes més coses a dir.
NOTA.- Des de la Plataforma volem insistir que no estem en contra de les plantes de cogeneració d’energia a base de biomassa, ni tenim rés en contra de les empreses del grup Tamayo. Som conscients que pel simple fet de portar el nom de “plataforma” ja ens tracten de gent antisistema, se’ns diu que estem instal·lats en la cultura del no, i no sabem quantes coses més. En aquest cas no es així. El que estem intentant fer és demostrar el desgovern i la manca de seriositat, que hi ha a l’Administració Pública, on des de fa anys s’està aplicant la llei de l’embut.
Plataforma Antiincineradora del Congost.