TOT ESTÀ PER FER, TOT ÉS POSSIBLE

QUE NINGÚ ES PENSI QUE DESPRÈS DE L’APROVACIÓ INICIAL PER PART DE L’AJUNTAMENT DE LA GARRIGA JA NO HI HA RES A FER, ANS AL CONTRARI, ESTÀ ALLÀ ON VOLÍEM.

S’està treballant a nivell administratiu i preparant l’actuació judicial, si escau.

Però cal que seguim fer-nos sentir i que tant els Tamayo com els polítics de la Garriga sàpiguen que continuarem pressionant fins impedir que és faci la incineradora.

diumenge, 8 de juny del 2008

INFORME OGAU

Nou informe integrat sobre el projecte de l'activitat de planta de cogeneració amb biomassa que acompanya la sol·licitud de llicència ambiental de l'empresa Rebrot i Paisatge S.L. tramitada per l'Ajuntament de la Garriga.

Documentació presentada en 5 parts. Disculpeu les molèsties.
1a part
2a part
3a part
4a part
5a part

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Soc conscient de que vivim avui en una societat on ens costa molt moure’ns, ni que sigui per defensar els nostres drets. Tot i que m’he informat, reconec que no conec fins al darrer extrem els pros i contres d’aquesta iniciativa privada. En tot cas intueixo uns riscos clars per molts i uns beneficis per pocs que no discutiré des dels legitimis interessos d’una iniciativa industrial.
Crec que ens hi juguem molt com a ciutadans que vivim a l’entorn de l’esmentat projecte. S’han argumentat riscos de salut, d’escalfament ambiental, de credibilitat de gestió, impacte ambiental, etc., però n’hi ha més. Estem en una zona del Vallés Oriental i La Garriga de manera especial, que gaudeix d’un reconeixement de qualitat per les característiques del entorn. Moltes famílies han fet cap als nostres pobles per aquest motiu; fins i tot això ha tingut impacte en el preu dels habitatges. Per moltes llars, el preu del habitatge és el seu valor d’estalvi més important, i que sovint justifica l’esforç que fan per pagar la pertinent hipoteca.
Jo em pregunto, triaríem per anar a viure de nou un indret que està “afectat” per una activitat d’aquesta naturalesa? I això com impacte en el valor dels habitatges de l’entorn? Positivament de ben segur que no.
Per tant, i insisteixo en el meu respecte a qualsevol iniciativa empresarial, crec que estem front una balança d’interessos; els d’una legítima iniciativa econòmica privada, els de la necessitat de generar energia?, i de l’altra els interessos de salut, qualitat de vida, econòmics, etc., de milers de ciutadans.
Ens toca a tots plegats, des d’un coneixement clar d’aquestes realitat, fer la nostra opció, doncs no tenim cap garantia de que tercers, per més responsabilitats que hi tinguin, ho facin per nosaltres.
Us felicito als qui esteu darrera la Plataforma, i us animo a fer arribar per tots els mitjans possibles els arguments necessaris perquè les famílies de La Garriga i pobles del voltant decideixin sobre el seu futur i el del seus fills.

Albert ha dit...

Soc un veí de Les Franqueses i estic totalment d´acord amb el Martí, El Benefici d´uns pocs no pot ser a costa de la salut i el petit patrimoni de molts.
Esperem que ho entenguin els componenents de l´actual Ajuntament de La Garriga perque alguns dels anteriors semblaven més interesats en el benefici de l´empresa TAMAYO que en el benestar dels ciutadans.
Anim a tots els integants de La Plataforma. Hem de conservar el bo que ens queda que ja no és gaire, nosaltres ho disfrutarem i els nostres fills ens ho agrairan