TOT ESTÀ PER FER, TOT ÉS POSSIBLE

QUE NINGÚ ES PENSI QUE DESPRÈS DE L’APROVACIÓ INICIAL PER PART DE L’AJUNTAMENT DE LA GARRIGA JA NO HI HA RES A FER, ANS AL CONTRARI, ESTÀ ALLÀ ON VOLÍEM.

S’està treballant a nivell administratiu i preparant l’actuació judicial, si escau.

Però cal que seguim fer-nos sentir i que tant els Tamayo com els polítics de la Garriga sàpiguen que continuarem pressionant fins impedir que és faci la incineradora.

dilluns, 7 de setembre del 2009

L'AJUNTAMENT DE BERGA DIU NO A LA PLANTA DE BIOMASSA

Hem fet la transcripció dels mails que ens han arribat de terres del Berguedà. Com sabeu Rebrot i Paisatge projectava també fer el mateix tipus de planta de biomassa a Berga. El mateix projecte i el mateix problema urbanístic, allà sembla que s'ho han prés més seriosament i no requalificaran els terrenys per poder fer la incineradora. Fixeu-vos si entreu a la pag.web que la informació que tenen els companys de Berga és la mateixa que la nostra. ENHORABONA!!! Veurem si els polítics d'aquí en prenen nota, ja han rebut aquest mateix mail.

----- Original Message -----Sent: Wednesday, September 02, 2009 6:12 PMSubject: publicat a ACN
publicat a ACN i també al portal http://www.bergactual.cat/ (del calendari que hi ha a la dreta cliqueu les noticies del dia 2 de setembre)
Berga descarta instal·lar una central de biomassa a tocar de la depuradora Montserrat Ayala // ACN // 02.09.2009 15.05 h Ref. 505318Berga (ACN).- L'alcalde de Berga (Berguedà), Juli Gendrau, ha comunicat a l'empresa promotora Rebrot i Paisatge SL que no es farà una requalificació urbanística dels terrenys a tocar de la depuradora per poder-hi ubicar una central de biomassa. Gendrau ha explicat que la manca de suport social i polític per poder modificar la qualificació dels terrenys han fet que el consistori descarti aquesta opció. Tanmateix ha assegurat que des de l'Ajuntament es treballarà per evitar que la comarca perdi una inversió com aquesta i ha avançat que està negociant amb els ajuntaments de Cercs,Viveri Serrateix, Bagà i Saldes la possibilitat de fer un projecte mancomunat per fer una planta de biomassa en un altre indret.
02.09.2009 15.05 h // Montserrat Ayala // ACN Ref. 505318
Els terrenys on Rebrot i Paisatge SL volia construir la central de biomassa estan qualificats com a serveis tècnics. Aquesta qualificació no és compatible amb la generació d'energia elèctrica i per tant, per ubicar-hi la planta, calia modificar el planejament urbanístic. L'alcalde de Berga ha explicat que davant d'una proposta i una inversió d'aquestes característiques, el consistori tenia l'obligació de valorar-la. No obstant això, la manca de suport polític per aprovar la requalificació dels terrenys -CiU governa en minoria- i l'oposició social al projecte liderada des del càmping de Berga ha motivat que s'acabi descartant aquesta possibilitat. Malgrat aquesta decisió, Gendrau ha avançat que el consistori treballarà per evitar que aquesta inversió es perdi i ha anunciat que es treballarà, conjuntament amb altres poblacions, per aconseguir que s'instal·li en un altre municipi, encara que el projecte el lideri alguna altra empresa. En aquest sentit ja hi ha converses amb quatre poblacions més per fer un projecte mancomunat d'abast comarcal, al qual es podrien afegir altres municipis interessats. El propietari i administrador de la societat que gestiona el càmping de Berga, Joan Barniol, ha expressat la seva satisfacció per la decisió municipal de descartar el projecte. Barniol va encapçalar l'oposició al projecte perquè considerava que el lloc on es plantejava fer no era el més idoni.
02.09.2009 15.07 h // Ayala, Montse // ACN Ref. 505318 L'alcalde de Berga, Juli Gendrau, diu que es treballarà per aconseguir que la inversió de la planta de biomassa es faci en un altre indret de la comarca. (SO TELEFÒNIC)Durada : 40 s Traducció a : Español © 2008 Intracatalònia, SA Tots els drets reservats--Jordi Simon - Berguedà Actual <jordisimon@bergactual.cat>
publicat a ACN i també al portal http://www.bergactual.cat/L’ajuntament de Berga descarta instal•lar una central de biomassa a tocar de la depuradora Publicat a Medi Ambient, Societat - 2-setembre-2009 per Jordi Simon
Finca de Berga on s´ubicaria la planta de cogeneració de biomassa.Foto: Montse Ayala / ACNBerga (ACN).- L’alcalde de Berga (Berguedà), Juli Gendrau, ha comunicat a l’empresa promotora Rebrot i Paisatge SL que no es farà una requalificació urbanística dels terrenys a tocar de la depuradora per poder-hi ubicar una central de biomassa. Gendrau ha explicat que la manca de suport social i polític per poder modificar la qualificació dels terrenys han fet que el consistori descarti aquesta opció.Tanmateix ha assegurat que des de l’Ajuntament es treballarà per evitar que la comarca perdi una inversió com aquesta i ha avançat que està negociant amb els ajuntaments de Cercs, Viver i Serrateix, Bagà i Saldes la possibilitat de fer un projecte mancomunat per fer una planta de biomassa en un altre indret. Els terrenys on Rebrot i Paisatge SL volia construir la central debiomassa estan qualificats com a serveis tècnics. Aquesta qualificació no és compatible amb la generació d’energia elèctrica i per tant, per ubicar-hi la planta, calia modificar el planejament urbanístic. L’alcalde de Berga ha explicat que davant d’una proposta i una inversió d’aquestes característiques, el consistori tenia l’obligacióde valorar-la. No obstant això, la manca de suport polític per aprovar la requalificació dels terrenys –CiU governa en minoria- i l’oposició social al projecte liderada des del càmping de Berga ha motivat que s’acabi descartant aquesta possibilitat. Malgrat aquesta decisió, Gendrau ha avançat que el consistori treballarà per evitar que aquesta inversió es perdi i ha anunciat que es treballarà, conjuntament amb altres poblacions, per aconseguir que s’instal•li en un altre municipi, encara que el projecte el lideri alguna altra empresa. En aquest sentit ja hi ha converses amb quatre poblacions més per fer un projecte mancomunat d’abast comarcal, al qual es podrien afegir altres municipis interessats. El propietari i administrador de la societat que gestiona el càmping de Berga, Joan Barniol, ha expressat la seva satisfacció per la decisió municipal de descartar el projecte. Barniol va encapçalar l’oposició al projecte perquè considerava que el lloc on es plantejava fer no era el més idoni.