TOT ESTÀ PER FER, TOT ÉS POSSIBLE

QUE NINGÚ ES PENSI QUE DESPRÈS DE L’APROVACIÓ INICIAL PER PART DE L’AJUNTAMENT DE LA GARRIGA JA NO HI HA RES A FER, ANS AL CONTRARI, ESTÀ ALLÀ ON VOLÍEM.

S’està treballant a nivell administratiu i preparant l’actuació judicial, si escau.

Però cal que seguim fer-nos sentir i que tant els Tamayo com els polítics de la Garriga sàpiguen que continuarem pressionant fins impedir que és faci la incineradora.

dimarts, 5 de febrer del 2008

LA INCINERACIÓ DE BIOMASSA NO APAGA FOCS

Us adjunto aquest article del GEPEC-Ecologistes de Catalunya. Crec que és prou interessant.

Parla de la gestió forestal, de la gestió de residus agrícoles i de la prevenció d'incendis.

Una de les conclusions és: "La incineració de biomassa, ja sigui feta pel pagès o bé per les VALORITZADORES d'energia, hauria de ser una alternativa "in extremis", havent-hi d'altres més sostenibles i més rendibles ecològicament parlant, com són el compostatge i l'adobat verd."

Salut.


1 comentari:

Joa.net ha dit...

Encara que és un article que es refereix a un altre àmbit geogràfic de Catalunya, hi estic d'acord. Penso, també que se'ns ven la imatge de boc "brut" o "mal gestionat" quan és la pròpia de l'ecosistema mediterrani, amb tota la seva diversitat de flora i fauna vertebrada i invertebrada. Deixar-nos portar per la rendibilització o valorització del bosc, pertany a un altre àmbit de discussió. Perquè, ¿estaríem parlant de tot això si la vanda de l'energia elèctrica generada a base de combustió de biomassa no estigués subvencionada?
Prou que ho veiem que, de les tres R (Reducció, Reutilització i Reciclatge) de què parlàvem fa anys, la primera ha desaparegut i la segona quasi també; només la darrera té un protagonisme empès pel benefici econòmic: de les deixalles se'n treu un bon pessic de dinars...